Novi Sad
06.02.2012.
11:41 > 12:08
Novosadska Hitna pomoć dnevno ima i do 40 odsto više intervencija u odnosu na period pre snežnih padavima, a rekordan broj zabeležen je u petak, kada je pomoć ukazana u 90 slučajeva.
  • 06.02.2012 21:54
    SHMP
    Jeste u pravu si Dragane, u potpunosti. Ali ja nisam spomenuo da je dobro što se šetamo po lekove roditeljima i na to ceo dan izgubimo. Rekao sam da je VEOMA ŠTETNO i KONTRAPRODUKTIVNO da sami sebe lečimo! Jer su to veoma ozbiljne stvari. Postoji jedna, da kažem, medicinsko-naučna tema koja se zove REZISTENCIJA BAKTERIJA NA ANTIBIOTIKE, može se dosta o tome na netu pročitati, a upravo se ona pospešuje samoinicijativnim uzimanjem antibiotika. Još gora situacija je kada farmaceutski tehničar(radnik u apoteci) sam preporuči lek kojeg pacijent uzima bez konsultacije lekara! Ovo su saznanja koja iz prakse svakodnevne iznosim i verujte, ni u najmanju ruku mi nije cilj da nekog uvredim ili da se raspravljam, već prvenstveno da pomognem!
  • Dragan

    06.02.2012 19:48
    Za Anonimusa
    U svim sferama zivota u ovoj drzavi smo na zalost prepusteni sami sebi, tako da ne vidim razlog zasto se toliko zestis?! Lekari moraju na svemu da stede - od operacija npr. carski rez., analiza, recepata itd.., pa ti ako hoces da se na tebi stedi ok. Mislis li da je u redu sto ja svoje roditelje od 80 godina setam za bensedin na relaciji lekar opste prakse, neuropsihijatar i suprotan smer u nazad do obicnog recepta i sto za tu akciju uzimam slobodan dan?! Niko nije malouman da na svoju stetu konzumira lekove bez preke potrebe.
  • 06.02.2012 18:32
    Šta je sada nam je krivo veoma, koliko vidim, što ne možemo da kupujemo antibiotike u apotekama, kao što smo nekada navikli. Ili se možda radi i o sedativima, pa nam krivo. E pa navikli smo sami sebe da lečimo, što je u mnogome, između ostalih propusta, drastično pogoršalo zdravstveno stanje nacije !
    POZDRAVLJAM ODLUKU DA ANTIBIOTICI NE MOGU DA SE KUPE NA SLOBODNO I UVEK ĆU BITI TOG MIŠLJENJA, JER SMATRAM, DA NAM ISTA RADNJA ČINI VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI!
  • Dragan

    06.02.2012 18:00
    Bas, bas
    Bubo, slazem se sa tobom i ja sam imao slicno iskustvo.. Nisam mogao u apoteci da kupim dovicin jer su mi se upalile desni (inace i ranije sam imao slicnih problema i doktor mi je prepisivao taj antibiotik)pa sam eto morao ici kod zubara na -11, docekao red, da bi mi zubar prepisao isti taj dovicin, pa zatim u apoteku i odeee dan (naravno od godisnjeg odmora jer radim u privatnoj firmi).. Nemam vise energije ni za sta u ovoj drzavi i verujte muka mi je od svega.
  • Buba

    06.02.2012 11:14
    Organiazcija
    Leepoo nam je Ministarstvo zdravlja organizovalo lečenje, kao i dobijanje lekova kako na recept tako i kupovinu bez recepta!! Ja nisam uspela da dođem do izabranog lekara, te sam otišla kod privatnika, zinula tj.rekla "AAA", platila 1500 din to što sam zinula i dobila recept za antibiotik koji sam opet platila tj. kupila u privatnoj apoteci. Super - šišanje i te kakvo, otežavanje i onako teškog života na svakom koraku i onda se ovi na vlasti čude zašto građani neće da glasaju za njih. Nemojte molim vas da nam pomažeeeteee više!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna